Agrarisch weernieuws en praktische adviezen n.a.v de weersverwachting op korte en langere termijn

Blijvend, Gras, Home

Zomeravondvoetbal bij de Superboeren zaterdagavond? Vergeet het maar!

De Graafschap kan aanstaande zaterdagavond geen zomeravondvoetbal spelen, integendeel. Wel  bestaat de kans dat het heilige gras van de Vijverberg in een boerendrektoneel verandert.

Als de Superboeren in een zogenaamde zes punten wedstrijd zo vroeg al in het seizoen aantreden tegen het nog puntloze Groningen, waait het waarschijnlijk flink en bestaat er kans op slagregen en onweer. Op de tribunes hebben koukleumen sowieso een jas nodig, want de temperatuur reikt niet verder dan 15 gr C, aanstaande zaterdag.

Poollucht

Dergelijk onaangenaam weer is sinds half april niet meer voorgekomen. De wedstrijd valt precies in een periode waarin de historische steppezomer van 2018 in een ongekende dip terechtkomt. Met een krachtige noordwestelijke stroming wordt koude Poollucht aangevoerd waarin felle buien ontstaan, die enkele dagen lang voor broodnodige regen kunnen gaan zorgen die alle Superboeren in de Achterhoek hard nodig hebben.

Broodnodig

Broodnodige regen en broodnodige punten. Na de fenomenale seizoensopening waarin de Superboeren een historische2-0 overwinning boekten op Feyenoord, landden zij afgelopen zaterdag hard op de Brabantse grond. Maar terug op het heilige gras van de Vijverberg en gesteund door de twaalfde man is het motto onveranderd: D’ran!