Agrarisch weernieuws en praktische adviezen n.a.v de weersverwachting op korte en langere termijn

Home, Waarom Boerenweer?

Wateroverlast dreigt voor verzekeraar extreem weer

Het hoofdkantoor van verzekeringsmaatschappij Achmea Interpolis dreigt te worden getroffen door wateroverlast. De vijver die grenst aan het kantoorpand aan de Spoorlaan in Tilburg dreigt te knappen, nadat gisteravond in een uur tijd 15 millimeter water viel.

Mocht de vijver vanwege de druk door de enorme waterlast kapot scheuren en de kelder van het kantoorpand onder water stromen, dan wordt de schade waarschijnlijk niet vergoed. De neerslagintensiteit was namelijk niet zodanig groot, dat het valt binnen de criteria die Achmea Interpolis hanteert bij het uitkeren in geval van wateroverlast. De schadedrempel is vastgesteld op 20 mm water en meer in een uur tijd.

Ook in Noord-Holland

Ook in Noord-Holland heeft het vannacht hevig geregend. Bij Enkhuizen viel in korte tijd 25 millimeter water. De zware buien zijn de eerste van het nieuwe groeiseizoen, op zondagochtend 11 maart na, toen in Zeeland plaatselijk 30 millimeter viel. Extreem weer krijgt door klimaatverandering steeds meer aandacht in de meteorologie , bij verzekeraars en ook in het Europese GLB landbouwbeleid en de landelijke politiek.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.