Agrarisch weernieuws en praktische adviezen n.a.v de weersverwachting op korte en langere termijn

Blijvend, Gras

Vuurwerk beste verwarming voor Superboeren

De Superboeren hebben in de Eredivisie thuis nog nooit verloren van Excelsior. Geen garantie dat de winst vanavond binnen is. Maar de temperatuur kan niet tot het vriespunt dalen, dankzij de veldverwarming.

Buiten het stadion is die kans wel aanwezig. In de koude poollucht die stadion de Vijverberg vanavond omgeeft, daalt de temperatuur rap richting het vriespunt. Laat in de avond is er kans op gladheid. Als De Graafschap maar niet onderuit gaat!

Wintertijd

De wintertijd begint letterlijk en figuurlijk vannacht. Sponsoren hoeven niet weg te blijven, want de tribunes worden voor de Herenboeren verwarmd. Superboeren kunnen wel tegen een stootje. Nu de koeien op stal staan hebben ze des te meer tijd om naar het stadion te komen. Het is op de tribune net als in de stal: hoe meer volk, hoe warmer het is.

Waterkoud

Op het land is er begin volgende week helemaal niets meer te zoeken. Want de winterinval levert niet alleen kou maar maandag en dinsdag ook regen op. En geen klein beetje! In de aanloop naar de bekerwedstrijd aanstaande dinsdagavond thuis tegen PEC Zwolle is de kans groot dat de plassen op het land komen te staan. Met een voor Superboeren begrippen stevige wind wordt het met recht waterkoud.

Fox Sports

De verleiding is groter dan normaal om de verrichtingen van de Graafschap thuis op de bank of in de kroeg op Fox Sports te bekijken. Vuurwerk op het veld verwarmt de Vijverberg het best in wintertijd. Knallen met die ballen!