Agrarisch weernieuws en praktische adviezen n.a.v de weersverwachting op korte en langere termijn

Gras

Vanavond gaat een andere wind waaien boven de Vijverberg

t geet hier spoken (beeld: De Graafschap).

Grote kans dat de Friezen vanavond op het veld van de Superboeren veranderen in dooie Pieren. Er gaat een andere wind waaien. Zoveel is zeker. 

De ouwewijvenzomer draait op volle toeren. Al weken spoken er in de vroege ochtend witte wieven door het struikgewas en de zonverbrande prairie rondom het groenste stadion van Nederland. Indianenzomer in het enge bos. Het kan niet anders of het gaat hier vanavond weer spoken!

Eerst terrasjesweer

 In de aanloop naar de wedstrijd tegen Heerenveen, die om 20.45 begint, is het volop genieten van terrasjesweer. Al gaat de zon in de namiddag langzaam schuil achter steeds dikker wordende wolkenbanden. Tijd genoeg om naar het stadion te wandelen en onderweg ergens te blijven hangen. Neem voor de verandering eens een toeristische route tussen alle wegblokkades door op de Terborgseweg in Doetinchem en vanuit Varsseveld op de Superboerenbaan.

Nat pak in de nacht

Tijdens de wedstrijd draait de wind en is er zelfs kans dat de donder rolt! Hoe later de avond hoe groter de kans op stevige buien. Hoe langer de supporters na afloop in het supportershome blijven hangen, hoe groter de kans dat ze midden in de nacht een nat pak halen.