Agrarisch weernieuws en praktische adviezen n.a.v de weersverwachting op korte en langere termijn

Europa, Home, Wereldweer

Superboerenweer!

Het is Superboerenweer. De enige echte Superboeren voetbalclub van Nederland en wereldwijd, de Graafschap, kan promoveren naar de Eredivisie. Zowel tijdens de finale heenwedstrijd in en tegen Almere op donderdagavond als tijdens de thuiswedstrijd zondagmiddag op de Vijverberg in Doetinchem, is het prima voetbalweer.

ADVERTORIAL – Droog, af en toe zon, niet te heet en niet te koud. Vanavond in Almere waait het waarschijnlijk wel stevig. Zondagmiddag, als de thuiswedstrijd om 16.45uur begint, is het waarschijnlijk ronduit zomers.

Hitte index op de Vijverberg

De meest extreme vorm van Superboerenweer had plaats op zondagmiddag 8 mei 2016. De zon brandde ongenadig op de grasmat, toen Bryan Smeets 1-1 scoorde in de thuiswedstrijd op de Vijverberg tegen Ajax. De pap sloeg de Ajacieden in de benen, waardoor ze de landstitel verspeelden. De temperatuur was opgelopen naar bijna 30 graden C in de kurkdroge lucht en de hitte index raakte in het rood.

Blief van ons gres af!

Superboeren en het boerenweer zijn als twee handen op één buik. Ook de grasmat hoort er bij. ‘Blief van ons gres’, af is dan ook het motto van de Superboeren.  De geur van vers gemaaid gras, kaarsrechte grasmaaierstrepen, of juist de knollentuin die ontstaat na een wedstrijd vol bloed, zweet en tranen op een zacht veld midden in de winter. In één woord legendarisch, in combinatie met de landelijke omgeving rondom het stadion de Vijverberg en de bossages, die al een overwinningsbloesem over de omgeving hebben uitgezaaid.