Agrarisch weernieuws en praktische adviezen n.a.v de weersverwachting op korte en langere termijn

Blijvend, Gras

Superboeren houden het hoofd koel

Vorst in september……..Dat er een keer herfst komt, weet iedere Superboer. En dat de Superboeren in de Eredivsie op het veld voor iedere punt moet knokken ook.  Soms trekken vies donkere wolken voorbij.

Toch blijft het weer stabiel. De zon krijgt kansen, maar de temperatuur loopt niet abnormaal op. Zo is de stemming in de weersverwachting de komende week, en zo is de stemming ook bij de Graafschap. Zondagmiddag op de Vijverberg tegen WillemII zal de grasmat er weer perfect bij liggen. Aan het begin van de middag schijnt de zon waarschijnlijk nog, maar er dringen wolkenvelden op achter de Roodbergentribune. Veel wind staat er niet. De maximumtemperatuur op het veld blijft waarschijnlijk op 17 gr C steken. Perfect voetbalweertje.

Niet starten als een ouwe diesel

Geen lage luchtdruk, ook geen extreem hoge luchtdruk. Dus ligt het gevaar op de loer dat de Superboeren weer starten als een ouwe trekkerdiesel. Teveel  afgekoeld door de nachtvorst.

Zelden is een boer zo droa (traag), as te zeggen nee of joa!

Ook de  Superboeren hinken dit seizoen vaak op twee gedachten. Drie punten? Dan er vol op kletsen en niet starten als een ouwe diesel!