Agrarisch weernieuws en praktische adviezen n.a.v de weersverwachting op korte en langere termijn

Akkerbouw, Gras

Regenachtig weer in zicht

Iedere dag 0-5 mm regen vanaf dinsdag.

Vanaf komende dinsdag kan er elke dag 0-5 mm buiige regen vallen, verwacht het KNMI. Tot dinsdag is het aanhoudend droog en geregeld zonnig, maar niet meer zo uitbundig als de afgelopen weken.

Vandaag is de luchtstroming zwak noordoostelijk. Geleidelijk lossen de wolkenvelden op en wordt het maximaal ongeveer ongeveer 16 °C in het binnenland. Uit de wind en in de zon voelt het warmer aan en droogt het nog steeds behoorlijk.

Rustige zondag

In de nacht naar zondag is het helder met landinwaarts minima rond 2 graden. Plaatselijk vriest het mogelijk een graadje, op 10 cm vriest het waarschijnlijk op uitgebreidere schaal.

Zondag overdag is het zonniger dan vandaag en met weinig wind. De maxima liggen rond 18 °C, omdat de stroming Noordzee lucht aanvoert.

Volgende week regenachtig weer

Aan het begin van de volgende week vindt een overgang plaats naar een zogenaamde zonaal (westelijk) stromingspatroon met depressie-invloed vanaf de Oceaan.

Maandag is het met ongeveer 22 graden nog heel zacht, dinsdag passeert een eerste front met regen. Woensdag zijn er wat opklaringen, het wordt een graad of 20. Donderdag passeert weer een storing met wat regen, het wordt een graad of 18. Daarna breekt een wat koelere fase aan met een enkele bui en maxima rond 17 °C.

30 mm regen in 14 dagen

In het volgende weekeinde lijkt de stroming enkele dagen zuidelijk te worden waarbij het met 20-25 °C  weer een stuk warmer wordt. Maar het blijft waarschijnlijk wisselvallig met een dagelijkse neerslagkans rond 50%. In veertien dagen tijd, gerekend vanaf vandaag, verwacht het KNMI ongeveer 30 mm regen.