Agrarisch weernieuws en praktische adviezen n.a.v de weersverwachting op korte en langere termijn

Blijvend, Europa, Gras, Snijmais, Vroeg, Zeer vroeg

Morgenmiddag buitjes, daarna dagelijks grote kans op nieuwe buitjes

Vanaf morgen aanhoudend koel en wisselvallig.

Goed mogelijk dat het tot donderdagmiddag in vrijwel het hele land droog blijft. ‘In de middag trekt een neerslagzone die verspreid buitjes achterlaat van west naar oost over het land. Grote hoeveelheden worden niet berekend.

Ook is het goed mogelijk dat het locaal, verspreid over het hele land, de hele donderdag nog droog blijft. De dagen daarna komt een stevige noordwestelijke stroming op gang, waarin van tijd tot tijd buien kunnen ontstaan, mogelijk zelfs met winterse neerslag. De maximumtemperatuur reikt in het weekend niet verder dan 10 gr C. Grote hoeveelheden neerslag worden niet berekend.

Aanhoudend wisselvallig

De koele en wisselvallige stroming blijft tot begin volgende week in stand. In het noorden is de kans op regen van betekenis groter dan in Vlaanderen. Ook daarna is er geen zicht op meerdere droge dagen achter elkaar, al is de weersverwachting voor meer dan een week vooruit niet erg betrouwbaar. Het is wel vrij zeker dat de temperatuur geleidelijk weer oploopt naar maximum waarden van 15-20 gr C, die normaal zijn voor de tijd van het jaar.

Nachtvorst

Met name in de nacht van zondag op maandag is er kans op nachtvorst. Niet alleen aan de grond op klomphoogte, maar ook op normale waarnemingshoogte van 1,5 meter.