Foto: Johannes Wiersema

Dankzij een hogedrukgebied boven de Britse eilanden zullen de dagen rond Sinterklaas hoogstwaarschijnlijk mild en zonder veel neerslag verlopen. Eerst een paar dagen winters weer. 

 

Met name langs de Nederlandse zuid-en oostgrens is er vandaag kans op sneeuw die eventjes blijft liggen. De kans hierop is vanavond het grootst als er landinwaarts buien vallen terwijl de temperatuur is gedaald richting het vriespunt. Maar in het grootste deel van het land zal het vandaag bij natte sneeuwbuien blijven. Hoe heviger de buien, hoe groter de kans dat het ook eventjes wit en glad wordt. Zaterdag kan er voorafgaand aan een regenzone langs de zuid-en oostgrens korte tijd natte sneeuw  vallen.

Jo jo winter

Na Sinterklaas verdwijnt het hogedrukgebied boven de Britse eilanden weer en keert het onbestendige regenachtige weertype van de afgelopen weken zeer waarschijnlijk terug. Dat betekent afwisselend perioden waarbij de temperatuur zowel overdag als ‘s nachts ruim boven het vriespunt blijft en nachten dat het kwik onder het vriespunt zakt, met mogelijk winterse neerslag.