Agrarisch weernieuws en praktische adviezen n.a.v de weersverwachting op korte en langere termijn

Akkerbouw, Snijmais, Zeer vroeg

Mest seizoen start met regen, daarna dagenlang droog

Vanaf 16 februari mag er weer worden bemest op alle grondsoorten

Vanaf  vrijdag 16 februari mag er weer drijfmest worden aangewend op alle grondsoorten. Het weer werkt niet echt mee, want er valt donderdag regen van betekenis. Ook komend weekend kan er neerslag vallen, met name in de zuidelijke helft van de Benelux. Maar daarna volgt waarschijnlijk een langere periode met droog weer, zonder veel vorst.

De positie van het hogedrukgebied op de weerkaarten begin volgende week is nogal van invloed op de temperatuur. Wanneer de kern van het hogedrukgebied boven Scandinavië terecht komt, dan gaat het weer vriezen, vooral in de nacht. Maar die kans is vooralsnog klein, al is het nog ver weg. Komt het hogedrukgebied boven Midden-Europa terecht dan zijn de omstandigheden gunstig om te beginnen met bemesten.

Ruim tien procent heeft putten vol

Uit een peiling op melkvee.nl blijkt dat het grootste deel van de agrarische bedrijven van plan is deze maand met bemesten te starten. Maar een bijna net zo grote categorie wacht tot het land in maart echt is opgedroogd. Ruim tien procent van de deelnemers aan de peiling geeft aan deze week te moeten starten, omdat de mestkelders vol zitten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.