Agrarisch weernieuws en praktische adviezen n.a.v de weersverwachting op korte en langere termijn

Blijvend, Gras, Tijdelijk

Komende week is het helemaal gebeurd met de grasgroei

Bij een gemiddelde etmaaltemperatuur van 5 graden C groeit er geen gras meer.

Vanaf vanmiddag zet een gestage daling van de temperatuur in naar etmaalgemiddelden van niet veel meer dan 5 graden C. Dan is het helemaal gebeurd met de grasgroei. 

Ook kan het vanaf midden volgende week als het weer in een onstabiele noordelijke stroming terecht komt licht gaan vriezen in de nacht. Bovendien is er kans op (natte) sneeuw. De kans dat het echt begin te vriezen is volgens het KNMI klein, zeker ook op langere termijn. Langs de oost-en zuidgrens is de kans op kwakkelwinter rond de maandwisseling het grootst, luiden de prognoses van wetteronline.de 

Gras te lang in de winter in

Uit een peiling op Melkvee.nl blijkt dat  meer dan de helft van de melkveehouders ler helemaal niet rouwig om is dat er een eind komt aan de grasgroei, aangezien er een overaanbod aan kwalitatief minder najaarsgras was dit jaar. Deze winter volop weiden met schapen wordt als een oplossing gezien. Een andere groep paste dit najaar met succes herfststalvoedering toe. Volgens DSV Zaden is de kans op verrotting groot als gras met meer dan 10 centimeter lang de natte wintermaanden ingaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.