Agrarisch weernieuws en praktische adviezen n.a.v de weersverwachting op korte en langere termijn

Europa

Kans op pak sneeuw komend weekend

Sneeuw schuiven door loonbedrijf Entjes in Slochteren (Gr.). Beeld: Trekkerweb.

Sneeuwverwachting Maastricht

Vooralsnog lijkt het erop dat de polaire lucht die  vanaf vrijdag over de Lage Landen uitstroomt niet koud genoeg is voor een pak sneeuw. Maar de kans dat er overlast ontstaat komend weekend door winterse buien is vrij groot. Zeker langs de oost-en zuidgrens, in de nacht.

 

Het KNMI berekent voor komend weekend maximumtemperaturen ruim boven nul, in het hele land. Het Duitse weerbureau Wetteronline toont koudere kaarten met een sneeuwdek in het hele land.

Harde wind

Als de sneeuw hoofdzakelijk als natte sneeuw naar beneden komt, valt er komend weekend in vrijwel het hele land tientallen millimeters water. Voorafgaand aan het kletsnatte weer gaat het hard waaien, waarna de stroming noordelijk wordt en de temperatuur daalt van dubbele cijfers (Rotterdam gisteren 10,5 graden C max.) naar hooguit 5 graden C. ’s Nachts gaat het licht vriezen.

Onder gemiddelde temperatuur

Na de (natte) sneeuwval komend weekend houdt het winterse weer waarschijnlijk aan. Het KNMI berekent een ‘vrij grote kans (70-80%) op maxima die dalen naar waardes onder het langjarig gemiddelde. Verder is er iedere dag een grote kans (50-60%) op neerslag, wederom mogelijk met een winters karakter.’

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.