Agrarisch weernieuws en praktische adviezen n.a.v de weersverwachting op korte en langere termijn

aardappels, Akkerbouw, Gras, Mais

In de droogste gebieden valt de minste regen

De droogste gebieden in Nederland in het zuiden en oosten moeten het tot nu toe nog zonder neerslag van betekenis doen. Ook vandaag en morgen maakt de westelijke en noordelijke helft van Nederland de meeste kans op veel regen.

Gisteren viel op enkele plaatsen rond het IJsselmeer en in Drenthe 20-30 mm water, maar onder de grote rivieren bleef het helemaal droog. Klik hier om de geografische verdeling van de neerslag te bekijken.

Ook vandaag en morgen buiig

Met een naar noordwest draaiende stroming houdt het buiige weer vandaag en morgen aan. In het zuiden en het oosten, waar het neerslagtekort dezelfde omvang aanneemt als vorig jaar begin augustus, levert dit wederom minder neerslag op dan in het noorden en westen, waar het neerslagtekort op veel plaatsen veel minder groot is.

Na maandag nieuwe regenkansen

Na morgen verdwijnt de buiigheid enkele dagen door een rug van hoge luchtdruk. Dankzij de westelijke stroming wordt het niet meteen weer tropisch warm. Na maandag daalt de luchtdruk weer en wordt het aanhoudend behoorlijk wisselvallig met een maximumtemperatuur van 20-25 gr C. Het KNMI gaat nog steeds uit van een dalend neerslagtekort in de 15daagse prognose.