Agrarisch weernieuws en praktische adviezen n.a.v de weersverwachting op korte en langere termijn

Akkerbouw, Gras, Mais

Deze week kletsnat in het hele land

Vooral aanstaande woensdag wordt het kletsnat (bron: KNMI).

Met name aanstaande woensdag en donderdag wordt in het hele land kletsnat. Maar de kans is tamelijk groot dat er  in totaal deze week niet meer dan 15-30 mm regen valt.

De ‘herfstdepressie’ die woensdag en donderdag overtrekt is wel zo omvangrijk dat het hele land kletsnat wordt. Geen overbodige luxe, want nog steeds is het in grote delen van Nederland aan de droge kant (klik hier om het verloop van het neerslagtekort te bekijken)

Ook komende nacht kans op vorst

Vandaag en morgen blijft het buiige weer aanhouden en de komende nacht kan het weer vriezen. Niet alleen aan de grond maar in Oost-Nederland ook op normale waarnemingshoogte. Afgelopen nacht daalde de temperatuur in Zuidoost-Nederland tot het vriespunt. Morgen wordt de stroming minder koud. De wind krimpt naar het zuiden tot zuidwesten en wakkert aan. Woensdag en donderdag is de zon nauwelijks te zien en zijn er langdurige perioden met matige regenval. Stormachtig weer wordt er niet berekend.

Zomer niet in zicht

Pas komend weekend knapt het weer op. Maar ook op langere termijn verschijnt er nog geen zomerweer op de kaarten en reikt de maximumtemperatuur niet veel verder dan 20 gr C.