Agrarisch weernieuws en praktische adviezen n.a.v de weersverwachting op korte en langere termijn

aardappels, Akkerbouw, Herfst, Hittestress, Hooi, Mais, Mestuitrijden, Mist, Najaarsgras, Nazomer, onweer, Oogst

De herfst klopt op de deur

Het blijft nog één week (hoog) zomers en zogenaamd ‘Phytopthora weer’ met een hoge luchtvochtigheid. Vanaf eind volgende week wordt het herfstachtig.

Na de drukkende warmte van vandaag veraangenaamt het (hoog) zomers weer een aantal dagen. Maar de lagedrukgebieden, die vandaag het benauwende veroorzaken, blijven dicht in de buurt op de Atlantische Oceaan en boven Scandinavië.

Lagedruk krijgt overhand

Vanaf eind volgende week breidt hun invloedsfeer naar het zuiden van Europa uit en daalt de temperatuur in een noordwestelijke stroming markant. Op veel plaatsen met name langs de kust, wordt dan de 20 °C niet meer gehaald. Net als tijdens de drie verregende weken midden in de zomer, die nu dus bijna voorbij is.

Nazomer nog mogelijk

Alhoewel, zeg nooit nooit. Het is zeker deze 21-ste eeuw, al herhaalde malen voorgekomen dat in september en zelfs in oktober nog meerdere zomerdagen met een maximumtemperatuur van 25˚  C of meer gemeten werden.

Regenachtig

Of het vanaf eind volgende week weer net zo nat wordt als eind juli en begin augustus, is nu nog niet te zeggen. De weerkaarten houden het op dit moment op enkele tientallen millimeters regen in een week tijd.