Agrarisch weernieuws en praktische adviezen n.a.v de weersverwachting op korte en langere termijn

Blijvend, Gras, Mais

Benauwd, maar zeker geen terugkerende zomerhitte

Hoge luchtvochtigheid domineert deze week de weersverwachting. De verwachting van de neerslaghoeveelheid is onzeker en regionaal verschillend. Zonnige perioden en bewolkt  regenachtig weer wisselen elkaar voortdurend af.

De eerstkomende dagen is het licht wisselvallig en valt er  waarschijnlijk niet veel regen. Maar de kans is vrij groot dat er vrijdag wel veel regen gaat vallen, gevolgd door stevige wind op zaterdag en zondag.

Volgende week koeler

Koud wordt het deze week niet maar ook zeker niet tropisch heet.  De maximumtemperaturen variëren van ruim 20 gr C langs de kust tot mogelijk 25 gr C in het binnenland. Ook volgende week keert de zomerhitte van juli niet terug. Integendeel. Deze week zijn maximumtemperaturen van 25 gr C in het binnenland meerdere dagen mogelijk, maar volgende week haalt het kwik de 25 gr C waarschijnlijk niet meer.

Hoge grasgroeisnelheid in West-Nederland

Als er in grote delen van Nederland geen ernstig bodemvochttekort zou zijn, was het groeizaam weer. In West-Nederland, waar geen sprake is van grote droogte, kan de grasgroeisnelheid oplopen tot meer dan 100 kilo drogestof per hectare per dag.